04.10.2014 Međunarodni kurs I kategorije „Primena inovativnih proizvoda u oblasti estetske hirurgije – Silhouette Soft; PureGraft 250“ -Vojnomedicinska Akademija, Beograd

X1 Medical Technologies doo je 04.10.2014 god. prvi put u saradnji sa Srpskim Udruženjem za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju organizovao međunarodni kurs I kategorije pod nazivom: „Primena inovativnih proizvoda u oblasti estetske hirurgije – Silhouette Soft; PureGraft 250“ u Beogradu na Vojnomedicinskoj Akademiji.
Na kursu su predstavljeni proizvodi PureGraft System i Silhouette Soft. Učesnici su imali priliku da vide intervenciju postavljanja Silhouette Soft niti u kombinaciji sa lipofilinogm za koji je korišćen PureGraft System. Potpom je na drugoj pacijentkinji urađena aplikacija Silhouette Soft niti u regiji vrata i donjeg dela lica. Obe intervencije je uradio Prof dr Marcos Paulo Sforza de Almeida, Medicinski direktor bolnice za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju The Hospital Goup, Birmingemu , Velika Britanija i Profesor na Univerzitetu Unifeso u Rio de Žaneiru, Brazil. Teorijska predavanja u amfiteatru su održali dr PJ Nicolau, doktor Plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u bolnici L’Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP)-Francuska i zvanični stručni konsultant kompanije Sinclair Pharmaceuticals Ltd za proizvod Silhouette Soft i Mr Julien Delpech, zvanični predstavnik za proizvod PureGraft System za tržište Evrope i Bliskog istoka.
Prof. dr Marjan Novaković je otvorio skup pozdravljajući uvažene kolege i predstavnike kompanije X1 Medical Technologies doo. Kurs je posetilo preko 200 hirurga iz cele Srbije, koji su tokom intervencija imali priliku da razgovaraju sa hirurzima i pacijentima nakon intervencije i na taj način saznaju sve pojedinosti o proizvodima i njihovoj primeni.
Kurs ,,Primena inovativnih proizvoda u oblasti estetske hirurgije – Silhouette Soft; Puregraft System“ predstavlja prvi vid saradnje SRBPRAS-a i kompanije ,,X1 Medical Technologies doo u okviru koga su predstavljeni neki od proizvoda iz distributivnog i prodajnog asortimana.
Za sve doktore koji budu zainteresovani, kompanija X1 Medical Technologies će organizovati i individualne kurseve i treninge u bolnicama i ordinacijama širom Srbije.

Blog Article Figure

12.04.2014. Workshop Celution 800 & Sclerodemia, Marsej, Francuska

Work shop je bio prilika da se učesnici upoznaju sa timom stručnjaka koji poslednjih godina intenzivno rade na pravljenju i primeni protokola lečenja sklerodermije. Predstavljeni su dosadašnji uspešni rezultati i intervjui pacijenata čiji je život značajno poboljšan primenom ove terapije. Tim predvođen Dr Magaloneom je sa zadovoljstvom konstatovao da će se u narednih nekoliko meseci uz podršku Ministarstva Zdravlja Francuske izvršiti uvođenje ove metode u desetak državnih bolnica širom Francuske.

Blog Article Figure

03-05.04.2014 AMWC 2014 Monte Carlo

X1 je prisustvovao zajedno sa svojim partnerima na svetskom anti-aging medicinskom kongresu. Program kongresa je bio fokusiran na efikasniju prevenciju i tretiranje starenja kombinacijom dermatoloških i hirurških metoda za spoljni izgled i primenu različitih anti-aging koncepta za unutrašnje blagostanje. Koncept kongresa ,, Budute spremni za budućnost“, isticao je ne samo potrebu učesnika da održe svoju prasku sa dosadašnjim znanjima i tehnologijom, već i nameru da ih pripremi na buduće izazove.
- Predstavljen PureGraft kao sastavni deo koncepta ,,BE HAPI (Harvest, Purify, Inject“), trenutno najnaprednije metode za lipofiling u svetu.
- 05.04.2014. Silhouette Soft je održao simpozijum sa demonstracijom uživo postavljanja niti na pacijentkinji.
- Tulip Medical Inc je zabeležio nagli porast prodaje proizvoda iz svog asortimana među evropskim doktorima.

Blog Article Figure

31.01.2014. Godišnji međunarodni sastanak distributera Motiva Implant Matrix, Pariz, Francuska

- Predstavljen novi model silikonskih implanata – Egronomix, kao najsavremeniji odgovor na zahteve tržišta u proizvodnji implantata, sa još boljom strukturom, fleksibilnošću i čipom.
- X1 Medical Technologies je prisustvovao lansiranju novog revolucionarnog silikonskog implanta kopanije Motiva ERGONOMIX.

Blog Article Figure

30.01.2014 – 02.02.20104. IMCAS 2014, Pariz, Francuska

IMCAS (International Master Cours of Aging Skin) je najveći kongres na internacionalnom nivou na kome se prezentiraju najnovija dostignuća na polju podmlađivanja kože lica i tela. Preko 300 stručnjaka iz 80 različitih zemalja i više od 160 različitih proizvođača i izlagača, okupili su se da zajedno kreiraju nove naučne metode i pristupe. Kao jedna od najznačajnijih tema ovogodišnjeg IMCAS-a bila je ,,Lipofiling i stem ćelije“, održan je ,,Lipofiling Live Workshop“- 3 sata uživo emitovanja gde je iz operacione sale sa predavanjem renomiranog francuskog hirurga Dr Guy Magalona , pokazana pravilna praktična aplikacija prečišćenog masnog tkiva na licu i telu.
-X1 Medical Technologies d.o.o je zajedno sa svojim partnerima prezentirao proizvode Puregraft, Silhouette Soft Niti i kanile kompanije Tulip iz serije Cell Friendly, za koje je postojalo veliko interesovanje učesnika.

Blog Article Figure

04.09.2013.- 08.09.2013: BAPRAS Congres; Budva, Crna Gora

Hirurzi Balkanskog Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga kao glavnu temu kongresa izabrali su ,,Umetnost lica“. Odaziv hirurga iz celog sveta bio je veći od očekivanog, a tokom svakodnevnih predavanja izlagana su iskustva i mogućnosti primene različitih tehnologija iz oblasti plastične hirurgije.
-X1 Medical Technologies d.o.o je po prvi put u našem regionu predstavio proizvode Celution 800, Puregraft Sistem, Motiva Implante za grudi i kanile za liposukciju i lipofilnig kompanije Tulip Medical Inc.

Blog Article Figure

28.08.2013 – 31.08.2013: Internacionalni sastanak distributera kompanije Cytori Therapeutics Inc, Marsej, Francuska

-Predstavljen protokol primene stem ćelija izdvojenih pomoću Celution 800 uređaja u terapiji sklerodermije.
-Lansiran još jedan model Puregraft Sistema – Puregraft 50, predviđen za lipofiling lica, šaka ili za druge manje korekcije na telu.